Het OS- Content beheersysteem

Toegankelijkheid is altijd een van de speerpunten van Oscreative geweest. En dat bedoelen we niet alleen voor de bezoeker. Als eigenaar van de site moet je zonder kennis van html en scripttalen makkelijk in staat zijn om de site 'up to date' te houden en naar believen uit te breiden. Het was een uitdaging om een Content Management Systeem te schrijven dat op zoveel mogelijk fronten die doelstelling behaalt.

 

Voorbeeld OS-Content BeheersysteemEn we denken dat we een heel eind zijn gekomen. Ons CMS, we noemen het OS-Content Beheersysteem, heeft de content centraal staan. binnen het systeem zet je snel een mappenstructuur op voor de content. Hierna kun je in elke map één of meerdere pagina's toevoegen. En dat gaat net zo makkelijk alsof je in Word of een andere moderne tekstverwerker werkt. Tabellen, foto's, video, tekst plakken uit andere documenten, opmaak etc. alles gaat zoals u het gewend bent.

 

Vervolgens kunnen de pagina's of mappen worden gekoppeld aan het menusysteem. Dit gaat via de menueditor die je stap voor stap door het proces heen helpt. De uitbreidingen(extensies) helpen je daarna om nog extra dingen  te doen met die content of juist extra onderdelen aan de site toe te voegen. Standaard zit er in het OS-Content Beheersysteem uitbreidingen voor de voorpagina van de site (actuele items zichtbaar maken), voor de zijkolom (snelle links en contextmenu's) en een uitgebreide bestandsbeheer omgeving voor het beheren van de bestanden op de server.

 

Het OS-Content Beheersysteem zit in het standaard Websitepakket dat Oscreative levert en heeft geen licentiekosten. U heeft dus te maken met eenmalig kosten (upgrades/nieuwe versie worden wel tegen een meerprijs aangeboden).


Studio Oscreative - Web en Grafisch Design - Animatie & 3D       Leusveld 3, 6715 GJ Ede